Ms is niet besmettelijk, maar het is denkbaar dat een ziekteverwekker waarmee bijna iedereen in aanraking komt een abnormale reactie van het immuunsysteem veroorzaakt. De ziekte zou dan alleen mensen treffen die al een verhoogd ms-risico hebben. Nu zijn er nog een paar andere factoren die bij ms een rol zouden kunnen spelen. Er komen steeds meer bewijzen aan het licht dat hormonen het immuunsysteem kunnen beïnvloeden. De geslachtshormonen, zoals oestrogeen en progesteron bij vrouwen en testosteron bij mannen, kunnen de activiteit van het immuunsysteem belemmeren. Het oestrogeen- en progesterongehalte is tijdens de zwangerschap sterk verhoogd, en dit verklaart misschien waarom vrouwen met ms tijdens zwangerschap meestal minder symptomen hebben. Het hogere testosterongehalte bij mannen vormt misschien een gedeeltelijke verklaring waarom er meer vrouwelijke dan mannelijke ms-patiënten zijn.

bepaalde stof in de leefomgeving. Ook zijn er "epidemieën" van multipele sclerose geweest, waarbij veel mensen in dezelfde omgeving de ziekte ontwikkelden. Dit lijkt ook te wijzen op een mogelijk verband met de leefomgeving. Ten slotte zijn een aantal artsen en wetenschappers van mening dat er verschillende virussen zijn die multipele sclerose kunnen veroorzaken, maar hiervan is nog geen bewijs geleverd.

Sommige onderzoekers menen dat ms blik ontstaat doordat iemand door erfelijke aanleg meer kans heeft te reageren op een omgevingsfactor. Als die persoon dan met die factor in aanraking komt, wordt het immuunsysteem daardoor aangezet tot het aanvallen van het centrale zenuwstelsel. Ook wordt gemeend dat de omgeving zelf een rol kan spelen in het ontstaan van multipele sclerose. De frequentie van het vórkomen van ms varieert sterk tussen verschillende bevolkingsgroepen. Ms komt bijvoorbeeld vooral veel voor in Schotland, Scandinavië en noord-Europa. In de verenigde Staten komt ms meer voor bij blanke mensen dan bij andere raciale groepen. Bij mensen uit Afrika of Japan komt ms slechts zelden voor, maar bij Amerikanen van Afrikaanse en Japanse afkomst veel vaker. Door onderzoek is aangetoond dat ms in bepaalde delen van de wereld vaker voorkomt. Het aantal gevallen nutrilon van ms neemt bijvoorbeeld toe naarmate de afstand tot de evenaar groter wordt. Mensen die verhuizen van een omgeving met verhoogd risico naar een omgeving met een lager risico, zijn daarna onderhevig aan de risicograad van de nieuwe woonomgeving.

m3taal s Area of Rant - tweakblogs


De precieze oorzaak van vloeibaar multipele sclerose is niet bekend. Het kan te maken hebben met iemands erfelijke aanleg, en ook kan de omgeving waarin de patiënt zijn of haar eerste levensjaren doorbracht een rol spelen. Sommige wetenschappers zijn van mening dat een virus of andere factoren bij het ontstaan van de ziekte betrokken kunnen zijn. Laten we elk van deze mogelijkheden eens nader onder de loep nemen. De kans op het ontwikkelen van multipele sclerose kan erfelijk zijn, dat wil zeggen dat deze van ouders op kinderen wordt overgedragen. We weten dat nakomelingen van mensen met ms een verhoogd risico hebben de ziekte ook te ontwikkelen. De huidige mening is dat er meerdere genen zijn die iemands risico op multipele sclerose kunnen vergroten.

Oestrogeen in balans houden!


Het eten van voedingsmiddelen met een hoog zink, zoals oesters, verrijkte ontbijtgranen, kreeft, cashewnoten, yoghurt, rozijnen en kikkererwten. U kunt ook zink supplementen te nemen na overleg met uw arts. Als uw borstvergroting is te wijten aan ziekten van de lever, mariadistel is een goede behandeling. Het actieve bestanddeel silymarine melkdistel is bekend dat de werking van de lever verbeteren. Voeg 1 eetlepel gemalen mariadistel zaden in 3 kopjes water. Warmte aan de kook, haal van het vuur en steile gedurende 20 minuten. Zeef en voeg een beetje 'honing. Het drinken van deze thee 2 keer per dag voor een paar weken. U kunt ook dit kruid in te vullen formulier.

oestrogeen bij mannen

Dankzij zijn testosteron te verhogen, kan passiebloem helpen bij de natuurlijke behandeling van gynaecomastie. Het bevat een stof genaamd chrysin dat het lichaam houdt van het afbreken van testosteron. Dit kruid kan ook helpen met de terugtrekking van alcohol en bepaalde medicijnen. Steile 1 theelepel gedroogde passiebloem in 1 kopje water gedurende 10 minuten. Zeef en drink deze thee een paar keer per anytime dag.

Een andere optie is om dit kruid supplement vorm aannemen. Voor de juiste dosering aan uw arts te raadplegen. De consumptie van voedingsmiddelen uit Zink helpt ook bij de behandeling van gynecomastie, vooral wanneer het wordt veroorzaakt door lage testosteron. Gebleken is dat zink verhoogt testosteron natuurlijk. Verschillende studies hebben aangetoond dat zink-deficiëntie kan leiden tot een verminderde niveaus van testosteron. Laag testosteron is een belangrijke oorzaak van gynaecomastie.

Plasklachten bij mannen, thuisarts

Eten koud water vis zoals zalm, tonijn en makreel, die rijk zijn aan omega-3 zijn. Gynaecomastie veroorzaken vaak de borsten tot inschrijving en zelfs pijnlijk op keer te worden. Voor gevoelige borsten, kunt u koude kompressen toepassen. De lage temperatuur zorgt ervoor dat de weefsels samentrekken. Dit op zijn beurt zal verminderen zwelling en pijn. Wikkel wat ijsblokjes in een dunne handdoek. Zet dit koude pakket op elk van de borsten van slechts 1 minuut. Volg deze behandeling, indien nodig. Let op: Gebruik geen ijs direct op de huid als het bevriezing kan veroorzaken.

oestrogeen bij mannen

Borstgroei bij mannen tegengaan - wikihow

Drink twee of drie keer per dag en in het bijzonder voor het slapengaan. Elke dag en in een paar weken zult u merken van de mincidetox veranderingen. U kunt ook capsules van kurkuma te nemen, onder begeleiding van een arts. Let op: raadpleeg uw arts voordat u kurkuma als remedie omdat het maag problemen zoals gerd slechtste in sommige mensen kunnen creëren. Ook kan galblaas problemen verergeren en interfereren met bloedverdunnende medicijnen. Visolie zijn rijk aan omega-3 vetzuren die gunstig zijn voor mannen met gynaecomastie zijn omdat zij helpen bij de productie van testosteron. Bovendien zijn deze vetzuren helpen verminderen oestrogeenniveaus, een van de redenen voor de groei van de mannelijke borst. U kunt ook supplementen van omega-3 te nemen. Raadpleeg uw arts over de dosering en het juiste gebruik.

Er zijn veel eenvoudige huismiddeltjes die ook kan helpen bij de behandeling van gynaecomastie. Bovendien kan het probleem regressie tijd. Hier zijn de top 10 home remedies voor gynaecomastie. Kurkuma is een bekende huis remedie voor gynaecomastie. Dit kruid kan het niveau van het hormoon testosteron te verhogen bij mannen. Wanneer griep de testosteronspiegel hoog wordt, grote borsten bij mannen van nature verminderen in omvang. Bovendien, kurkuma bevordert gezondheid van de lever en helpt om vet te verbranden. Voeg 1 of 2 theelepels kurkuma om een kopje water en vuur 10 minuten.

Mentale gezondheidsproblemen bij mannen

Gynaecomastie is een aandoening die mannen, waarbij het borstweefsel opzwellen en neem een vollere look die gênant voor velen kan zijn van invloed. Het treedt op als gevolg van onregelmatige hormonenniveaus in het lichaam tijdens de buikwandcorrectie puberteit. Gynaecomastie invloed kunnen én of beide borsten, en kunnen ook ongelijke ontwikkeling. De tekenen en voorkomende symptomen zijn gezwollen borst klierweefsel en gevoelige borsten. De aandoening kan medisch ingrijpen vereisen, indien het gepaard gaat met pijn, zwelling en ontslag uit een of beide tepels. Gesponsorde links, de meest voorkomende oorzaak van gynaecomastie zijn de veranderingen in de niveaus van hormonen - androgenen en oestrogenen. Dit kan gebeuren door een aantal redenen, waaronder puberteit, leeftijd, hypogonadisme, lage testosteron (mannelijk hormoon hyperthyroïdie, chemotherapie, radiotherapie, chronische leverziekte, vervuilende stoffen, nierfalen, de 'marihuana, alcoholgebruik dan, ondervoeding, en de bijwerkingen van sommige medicijnen. Overgewicht kan ook toevoegen aan het probleem. Hoewel het geen ernstig probleem, veel mensen vinden het erg moeilijk om te gaan met de aandoening en voor medicatie of zelfs chirurgie.

Oestrogeen bij mannen
Rated 4/5 based on 592 reviews