Dergelijke voedselovergevoeligheid kan zeer hevige pijn in de onderbuik veroorzaken. Je krijgt vrijwel gegarandeerd last van lage buikpijn als je bepaalde voedingseiwitten niet kunt verdragen. Zo kan een mens allergisch of intolerant zijn voor de eiwitten in onder andere zuivel, soja, vis, fruit, noten, zaden, vlees, granen, gluten eieren. Je kunt een voedselallergie of -intolerantie al vanaf je geboorte met je meedragen, maar deze ook pas op latere leeftijd ontwikkelen. Heb jij regelmatig pijn in je onderbuik na het eten? Vraag je huisarts dan eens om een doorverwijzing naar het huisartsenlaboratorium om je bloed te laten testen op allergieën of vraag naar een antihistaminicum. Menstruatiepijn ovulatiepijn voel je meestal in de onderbuik. Veel vrouwen ervaren milde tot zeer hevige lage buikpijn tijdens de ovulatie of menstruatie.

buikpijn en winderigheid in je onderbuik wordt maar al te vaak veroorzaakt door een voedselallergie of voedselintolerantie. Er zijn zelfs mensen die zonder dat ze hiervan op de hoogte zijn, allergisch, intolerant of overgevoelig zijn voor meerdere voedingsmiddelen.

Een ontregelde vochthuishouding, vocht-afdrijvende middelen of overmatig transpireren. Als obstipatie lang aanhoudt, dan kan hevige pijn in de onderbuik ontstaan. Lage buikpijn door obstipatie gaat meestal samen met een opgeblazen gevoel in de onderbuik; pijn, problemen en/of een branderig gevoel bij het poepen; en eventueel ook met aambeien. Bij obstipatie kun je het beste veel water drinken en veel vezelrijke producten eten. Als dit niet helpt, vraag je huisarts dan om een sterk laxeermiddel met bisacodyl zoals Dulcolax of nourilax. Buikgriep is vaak de reden van pijn in de onderbuik. Pijn in de onderbuik wordt in veel gevallen veroorzaakt door buikgriep. Buikgriep is niet echt een ziekte, maar veeleer de verzamelnaam voor een aantal symptomen waaronder lage buikpijn die worden zwangerschapstekenen veroorzaakt door een ontsteking binnen het spijsverteringskanaal. Buikgriep wordt meestal veroorzaakt door een noro-virusinfectie van de slijmvliezen die de binnenkant van je darmen bekleden. Buikgriep veroorzaakt niet alleen pijn in je onderbuik, maar doorgaans ook misselijkheid, koorts, braken en/of diarree. Deze klachten kunnen echter ook worden veroorzaakt door een bacteriële voedselvergiftiging.

buikpijn en winderigheid

Darmen, darmklachten: opgezette buik


Pijn in de onderbuik wordt ook wel lage buikpijn genoemd. Waar hoge buikpijn doorgaans wordt veroorzaakt door de maag, lever of milt, is pijn in je onderbuik meestal te wijten aan je darmen, nieren of blaas. Daarnaast kan er bij vrouwen pijn in je onderbuik ontstaan vanuit de baarmoeder of eierstokken en bij mannen vanuit de prostaat. Hierbij een lijstje met de belangrijkste oorzaken de bijbehorende behandelingen bij lage buikpijn. Obstipatie kan lage buikpijn veroorzaken. Obstipatie oftewel constipatie is een veelvoorkomende oorzaak van pijn in de onderbuik. Men spreekt van obstipatie of constipatie als je darmen verstopt zijn geraakt door ontlasting die droog of hard is geworden. Harde en droge ontlasting ontstaat als er veel vocht aan de ontlasting wordt onttrokken in de darmen. Dit kan gebeuren door.

Darmen, darmklachten: opgezette buik, buikpijn, winderigheid


Tegen metformine is een plotselinge verandering in de nierfunctie mogelijk. Vermindert het effect; indien gecombineerd, is een verhoogde dosis vereist. Vermindert het effect; een gezamenlijke toepassing vereist constante bewaking van de glucoseconcentratie in het bloed. Verzwak het effect (kan hyperglycemie veroorzaken gezamenlijke applicatie vereist constante bewaking van het niveau van glycemie. Vermindert het effect; bij gelijktijdige toediening is continue monitoring van de bloedglucoseconcentratie noodzakelijk. Vertraagt de uitscheiding (uitgescheiden door de niertubuli en concurreert voor tubulaire transportsystemen) en kan c verhogenmax meer dan de helft. Insuline bifasisch genetische manipulatie van de mens. Insuline-oplosbaar monocomponent varkensvlees fed: synergie. Tegen metformine is een plotselinge verandering in de nierfunctie mogelijk; patiënten die zijn ingepland voor röntgenonderzoek met deze parenteraal toegediende middelen, dient metformine tijdelijk te worden ingetrokken.

buikpijn en winderigheid

Gecombineerde behandeling met metformine en insuline moet in het ziekenhuis worden uitgevoerd tot een adequate dosis van elk diabetes geneesmiddel is vastgesteld. Bij patiënten met chronische metformine-therapie is 1 eenmaal per jaar nodig om het gehalte aan vitamine b te bepalen12 als gevolg van een mogelijke vermindering van de absorptie. Het is noodzakelijk om het niveau van lactaat in het plasma van ten minste 2 keer per jaar, evenals het uiterlijk van spierpijn te bepalen. Door het verhogen van de inhoud van lactaat drug gekanteld. Niet gebruikt voor de operatie en tijdens 2 dagen na het uitvoeren van, evenals tijdens 2 dagen voor en na de uitvoering van diagnostische tests (in / in urography, angiografie, en anderen.). Wisselwerking, werkzame stof, beschrijving van de interactie acarbose, fED: synergie.

Versterkt (wederzijds) het effect. Het veroorzaakt hyperglycemie, verzwakt het effect; bij gelijktijdige toediening is continue monitoring van de bloedglucoseconcentratie noodzakelijk. Vermindert het effect; met een gecombineerde afspraak vereist constante bewaking van de glucoseconcentratie in het bloed. Verzwak het effect (kan hyperglycemie veroorzaken met een gecombineerde afspraak vereist constante bewaking van het niveau van glycemie. Vertraagt de uitscheiding (uitgescheiden door jaarprijs de niertubuli en concurreert voor tubulaire transportsystemen kan c verhogenmax meer dan de helft. Het veroorzaakt hyperglycemie, verzwakt het effect; met een gecombineerde afspraak vereist constante bewaking van het niveau van glycemie.

Winderigheid: oorzaken, voorkomen en verhelpen flatulentie

Cimetidine vertraagt de eliminatie van metformine, wat het risico op het ontwikkelen van lactaatacidose verhoogt. Onverenigbaar met alcohol (verhoogd risico op ontwikkeling van zuivelacidose). Behandeling: hemodialyse, symptomatische therapie. Wijze van toediening en dosering. Binnen, tijdens of na een maaltijd. De dosis wordt individueel geselecteerd, maar niet meer dan 3 g / dag in verschillende harde recepties. Het is noodzakelijk om de nierfunctie, glomerulaire filtratie, bloedsuikerspiegel constant te controleren. Met name zorgvuldige controle van de bloedglucosespiegels is vereist bij gebruik van metformine in combinatie met sulfonylurea of insuline (kans op hypoglykemie).

buikpijn en winderigheid

Buikpijn bij kinderen - aandoeningen

Van de huid: uitslag, dermatitis. Metformine effect van verzwakking van de thiazide diuretica en andere, corticosteroïden, fenothiazinen, glucagon, thyroïde hormonen, oestrogenen, met inbegrip in de samenstelling van orale anticonceptiva, fenytoïne, nicotinezuur, sympathicomimetica, calciumantagonisten, isoniazide. In een enkele dosis bij gezonde vrijwilligers verhoogde nifedipine de absorptie, cmax en metformine auc, tmax en T1 / 2 terwijl je niet verandert. Hypoglycemische werking te verbeteren insuline, sulfonylurea, acarbose, nsaid's, mao-remmers, oxytetracycline, ace-remmers, clofibraat derivaten, cyclofosfamide, beta-blokkers. Furosemide neemt toe cmax. Preparaten (amiloride, digoxine, morfine, procaïnamide, quinidine, quinine, ranitidine, triamtereen, en vancomycine afgescheiden in de tubuli, strijden om tubulair transport en langdurige therapie c stijgenmax. Reduceert Cmax en T1 / 2 furosemide op respectievelijk 31 en 42,3.

medische

Toepassing tijdens zwangerschap en borstvoeding. Wanneer zwangerschap mogelijk is, als het verwachte effect inklapbare van de therapie het potentiële risico voor de foetus overschrijdt (er zijn geen adequate en strikt gecontroleerde onderzoeken naar het gebruik tijdens de zwangerschap uitgevoerd). (Onderzoek naar de reproductie van dieren liet niet het risico van nadelige effecten op de foetus zien en adequate en strikt gecontroleerde studies bij zwangere vrouwen worden niet uitgevoerd.). Voor de duur van de behandeling moet de borstvoeding worden gestaakt. Van het deel van het spijsverteringsstelsel: aan het begin van de behandeling - anorexia, diarree, misselijkheid, braken, winderigheid, buikpijn (verminderd wanneer het nemen tijdens het eten metaalsmaak (3). Van de zijkant van het cardiovasculaire systeem en bloed (hematopoiese, hemostase in geïsoleerde gevallen - megaloblastaire bloedarmoede (gevolg van verminderde absorptie van vitamine B12 en foliumzuur). Van de kant van het metabolisme: hypoglycemie; in zeldzame gevallen - lactaat acidose (zwakte, slaperigheid, hypotensie, bradyaritmie bestendig, ademhalingsstoornissen, buikpijn, spierpijn, hypothermie).

Darmkrampen en diarree: Darmkrampen verhelpen bij baby

Metforminehydrochloride is een wit of kleurloos kristallijn poeder. Het is zeer oplosbaar in water en vrijwel onoplosbaar in aceton, ether en chloroform. Diabetes mellitus type 2 (vooral in gevallen die gepaard gaan met obesitas) met ineffectieve correctie van hyperglycemie door welke een dieettherapie, incl. In combinatie met sulfonylureumpreparaten. Overgevoeligheid, nierziekte of nierfalen (creatininespiegel groter 0,132 mmol / l voor mannen en 0,123 mmol / l bij vrouwen tot expressie gebracht humaan lever; staat, begeleid door hypoxie (met inbegrip van hart- en ademhalingsproblemen, acute fase van een myocardinfarct, acute cerebrovasculaire insufficiëntie, anemie uitdroging, infectieziekten. Beperkingen op het gebruik. Leeftijd van kinderen (effectiviteit en veiligheid van gebruik bij kinderen zijn niet gedefinieerd ouderen (ouder dan 65 jaar) (vanwege langzame stofwisseling is het noodzakelijk om de baten-risicoverhouding te evalueren). Niet voorschrijven aan mensen die zwaar lichamelijk werk doen (verhoogd risico op het ontwikkelen van lactaatacidose).

Buikpijn en winderigheid
Rated 4/5 based on 634 reviews