Aan fruit in blik of pot wordt vaak suiker toegevoegd in de vorm van siroop. Vers fruit, diepvriesfruit of fruit in blik of sap op vruchtensap (uitgelekt). Vruchtensap, in sappen zit veel suiker. Als drank zijn kraanwater, thee en koffie zonder suiker betere keuzes. Fruit kun je beter eten dan drinken. Lees meer, appelmoes, compote, fruitmoes (in cups hier wordt meestal suiker of sap(concentraat) aan toegevoegd. Bovendien is moes makkelijker te eten dan vers fruit en is daardoor minder verzadigend. Vers fruit of diepvriesfruit.

Vijf. Fruit in blik of pot op siroop.

Gezondere keuze uit de Schijf van Vijf, groente uit blik of pot met toegevoegd recept suiker en/of zout. Aan groenten in blik en pot wordt vaak zout en soms ook suiker toegevoegd. Het eten van minder zout verlaagt de bloeddruk. Verse groente en diepvriesgroenten. Potten of blikken waar geen zout of suiker aan is toegevoegd zijn een goed alternatief. Groentesap, tomatensap, groentesappen bevatten suiker. Het drinken van suikerhoudende dranken is gelinkt aan overgewicht en diabetes type. Aan groentesappen die je in de winkel koopt is bovendien vaak zout toegevoegd. Kraanwater, thee en koffie zonder suiker. Groente kun je beter eten dan drinken.

Wat kan ik wel en niet eten tijdens mijn calorieën zwangerschap


Sommige producten bevatten te groeit veel zout, suiker of verzadigd vet, of hebben maar weinig vezels. Die producten staan niet in de Schijf van Vijf. Op deze pagina krijg je een globaal overzicht waarom bepaalde producten niet in de Schijf van Vijf staan en wat een gezondere optie kan zijn. App 'kies ik gezond? je kunt ook de kies ik gezond?-app gebruiken. Daarmee scan, zoek en vergelijk je eenvoudig producten. Zo kun je ook van specifieke merken checken of dat éne product buiten de Schijf van Vijf staat en wat eventueel gezondere alternatieven zijn. Bekijk in Play store, bekijk in App Store. Groente, niet in de Schijf van Vijf.

Wat kan ik wel en niet eten tijdens mijn zwangerschap


Elke kleuter maakte een kindtekening van zichzelf voor zijn/haar kleuterportfolio. Deze tekeningen zullen samen met "mijn portret" besproken worden tijdens het komende oudercontact. Nadien ontvangt u een kopie van dit portret. Op het einde van de kleuterschool zullen alle kleuters hun portfolio ontvangen als afscheidsgeschenk! Wij danken u alvast voor uw komst. 8/03/2018 oudercontacten lagere school Beste ouder(s), we zijn ondertussen al weer een heel eindje op weg in het schooljaar. Jullie weten dat wij ondertussen met de kinderen de lvs-test hebben afgenomen. Middenin het schooljaar organiseren we een multidisciplinair overleg (in het kort mdo of overleg met directie, zorgcoördinator, juffen en meesters van de klas van je kind en de clb-verantwoordelijke op onze school,  luk haerens ). Tijdens dit overleg bespreken we de ontwikkeling en vooruitgang van je kind aan de hand van klasresultaten en klasobservaties, de voorbije rapporten en aan de hand van de lvs-resultaten (dit is een objectief meetinstrument los van de methodes voor wiskunde en Nederlands).

lijst wat je niet mag eten tijdens zwangerschap

Dank je wel aan iedereen voor jullie bijdrage. Met heel veel trots kunnen we meer dan 800 euro bezorgen aan Broederlijk delen. Op deze koffiestop wilden we ook afscheid nemen van Marjan van de bibliotheek en haar bedanken voor haar mateloze inzet om onze kinderen heel veel leesplezier te schenken. Julien en Rosanne werden ook uitgebreid bedankt met een persoonlijk lied gebracht door de kinderen van het kinderkoor Piccolo coro. Na heel veel jaren werkzaam in de parochie, kunnen ze nu genieten van hun pensioen. Het werd een koffiestop met een vleugje meer terug school na een welverdiende paasvakantie.

De bouwwerken op school evolueren goed. De muur tussen school en bib/pukkie/Chiro is ondertussen gesloopt en de aanleg kan gebeuren van 2de deel speelplaats. Hopelijk genoten jullie ook van een welverdiende paasvakantie! ruilbeurs lagere school, dinsdag 20 maart zal na de middag de ruilbeurs doorgaan voor de kinderen van de lagere school! 8/03/2018 oudercontacten kleuterschool, beste candida ouders, de komende weken vinden er oudercontacten plaats in onze kleuterschool.

Wat mag niet als je zwanger bent!

Broederlijk delen steunt de plannen van de mensen uit Oeganda. Dankzij hen kan Grace en naar haar gezin weer plannen maken voor hun toekomst. Elke klas heeft zijn bijdrage gedaan voor deze geslaagde koffiestop. Er werden cupcakes gebakken. Er werden vriendschapsbandjes, sleutelhangers en onderleggers geknutseld. Enkele klassen zorgden voor een toneeltje waarbij het verhaal van Grace verteld werd. We bijbel sloten af met een dansje en het themalied iedereen mee. De koffiestop werd nog muzikaal ondersteund door talent van eigen bodem. Heel wat kinderen werden straatmuzikant voor een dagje.

lijst wat je niet mag eten tijdens zwangerschap

Do s en Don ts bij zwangerschap

ontdek onze stille ruimte. Lees het familienieuws van maart 2018 bij 'stille ruimte' en onze bezinningstekst voor april 2018., recordopbrengst van de koffiestop in vbs de kleitheuvel. Voor de zesde keer organiseerde vbs de kleitheuvel een koffiestop, een initiatief van Broederlijk delen eten waar we als school graag aan deelnemen. Op de speelplaats mochten ouders, grootouders, familie en vrienden een kopje koffie of thee of een glaasje fruitsap drinken. De vrije bijdrage ging rechtstreeks naar Broederlijk delen. In deze vastentijd hebben de kinderen kennis gemaakt met de mensen uit Oeganda, vooral met Allan, conrad en hun mama Grace. Grace kan niet voor iedereen van haar gezin een bord met een gezonde maaltijd aanbieden. ze kunnen niet genoeg oogsten omdat de grond te arm is of omdat ze nog geen goeie technieken hebben of omdat het klimaat onvoorspelbaar is geworden.

3/05/2018 nieuwsbrief 5 en stukje erfgoed. De kinderen krijgen vandaag nieuwsbrief 5 mee naar huis van ons jaarthema 'vrienden geven ons vleugels' en meer bepaald rond stap 3 binnen verbindende communicatie. Op de website kan u ook een stukje erfgoed lezen van onze school. Dit vindt u bij 'verbonden met' en klik lever door naar 'erfgoed'. communicanten en vormelingen, in bijlage vindt u een lijst met de eerste communicanten en vormelingen voor dit schooljaar. Gefeliciteerd aan alle kinderen! Secretaressedag, afgelopen donderdag werden Barbe en mieke heene in de bloemetjes gezet door directie en dit als blijk van dank voor de dagelijkse 'warme' samenwerking en onthaal voor ouders, kinderen en personeel!

Lijst met wat ik wel mag hebben en niet!?

Uit de juiste klei gevormd groeit en bloeit elke dag verbindend groeien, een schooljaar lang! Te vinden bij "klassen" speel eens samen een gezelschapsspel maak samen eens een fietstocht of wandeling! Lees samen een prentenboek thuis of blader door oude fotoboeken wie vindt het langste woord en wie kan woorden achterstevoren zeggen? Verander je elke dag van radiozender? Speel samen rekenspelletjes thuis, in de auto. Speel je graag smart games of schrijf je liever in je dagboek? Bij ons jaarthema 'vrienden geven ons vleugels' vorming huis van het kind, in bijlage flyer vorming rond keuzes maken voor pubers. Door huis van het kind Maldegem. 3/05/2018 jarigen mei, de jarigen van mei kcal wensen alle mama's een fijne moederdag!

Lijst wat je niet mag eten tijdens zwangerschap
Rated 4/5 based on 584 reviews